Amallah (Standard) duidelijk over vertrek: Ik voel me klaar voor het buitenland

Amallah (Standard) duidelijk over vertrek: "Ik voel me klaar voor het buitenland"

27-04-2021 10:45
2

Selim Amallah lijkt na dit seizoen afscheid te nemen van Standard. Vorig seizoen kon de Marokkaan al naar het buitenland vertrekken, maar nu voelt de spelmaker zich helemaal klaar om een nieuw avontuur aan te gaan.

In het verleden trok Club Brugge aan zijn mouw, maar Amallah wil Standard verlaten voor een ander land. "Ik voel me klaar voor de sprong naar het buitenland. Ik ga niet zeggen dat ik me hier niet meer kan verbeteren, maar ik denk dat ik getoond heb hier een goede speler te zijn", aldus Amallah in La Dernière Heure.

De Standard-sterkhouder ziet zichzelf in La Liga spelen. "De Spaanse competitie geniet mijn voorkeur, dat is mijn favoriet. Ook omdat ik een grote fan ben van FC Barcelona. In deze competitie zie ik me het best tot mijn recht komen. Ik speel graag verzorgd voetbal en dat is de reden dat ik daar graag aan de slag zou gaan."

Amallah was dit seizoen al bijzonder belangrijk voor Standard, dat bewijzen ook zijn statistieken. Zo was de Marokkaan deze jaargang goed voor veertien doelpunten en vier assists. Zijn contract in Luik loopt nog tot 2023, terwijl zijn marktwaarde op 6,5 miljoen euro geschat wordt.