Leekens: “Ik snap niet goed waarop Antwerp gewacht heeft

Leekens: “Ik snap niet goed waarop Antwerp gewacht heeft"

26-04-2021 22:24
4

RSC Anderlecht zorgde nu al voor de transfer van het aankomende seizoen. Paars-Wit plukt Lior Refaelov weg bij Royal Antwerp FC, de aanvallende middenvelder gaat er vanaf volgend seizoen aan de slag. Voormalig trainer van Refaelov, Georges Leekens vindt dat beide partijen een uitstekende keuze hebben gemaakt.

Georges Leekens had Lior Refaelov onder zijn hoede tijdens zijn derde periode bij Club Brugge en zag dan al de onversneden klasse van Refaelov. De voormalig trainer van Club Brugge spreekt zich tegenover Het Laatste Nieuws over de transfer van Lior Refaelov naar RSC Anderlecht.

Leekens vindt het een zeer goede transfer voor beide partijen. "Lior zal de jongeren net béter maken. Hij zal jongens als Verschaeren en Ait El Hadj triggeren om een hoger niveau te halen. Hij is de perfecte gids en een concurrent in één. Anderlecht gaat Europa in, je moet als club voorbereid zijn op het drukke schema. Lior, die alle offensieve posities aankan, zal de gevestigde waardes scherp houden", vertelt Leekens aan Het Laatste Nieuws.

Antwerp is verontwaardigd over de timing van de transfer maar Leekens vindt dat Antwerp zelf in de fout is gegaan. "Ik snap niet goed waarop Antwerp gewacht heeft. Peter Verbeke en Wouter Vandenhaute hebben daar van geprofiteerd – zeer verstandig. Kijk, het is simpel: in het hedendaagse voetbal heb je nood aan ervaring om succes te kunnen boeken", aldus Leekens.