Duchâtelet houdt zich niet in: 'Tegenstanders van BeNeLiga zijn idioten'

Duchâtelet houdt zich niet in: 'Tegenstanders van BeNeLiga zijn idioten'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 19:15do 22-04-2021 om 19:15

Na de opschorting van de European Super League is het ook lang niet zeker of er ooit nog een BeNeLiga komt. Daar wordt al even aan gewerkt, maar de recente ontwikkelingen lijken voor twijfels gezorgd te hebben. Niet bij Roland Duchâtelet.

De ex-voorzitter van STVV en Standard is al jaren een voorstander van de komst van een BeNeLiga en blijft ook achter zijn standpunt staan. Dat het idee tegenstanders heeft, gaat er bij de zakenman niet in. "De mensen die tegen een BeNeLiga zijn, dat zijn idioten die ofwel niet goed nadenken, of eigenbelangen hebben of niet lang genoeg naar school zijn geweest. Want het zijn dommeriken", geeft Duchâtelet aan.

Naast Duchâtelet is men ook bij Club Brugge een enorme voorstander van de BeNeLiga. Het kon de Belgische topclubs uiteindelijk ook overtuigen om de mogelijkheid op een BeNeLiga te onderzoeken. Bij de kleine clubs blijven er echter twijfels en ook in Nederland is lang niet iedereen een voorstander van het idee.

Nog heel wat werk voor de boeg dus, maar volgens Duchâtelet zal een BeNeLiga er nooit komen. "Nee, want in de mensheid zijn er meer dommeriken zijn dan intelligente mensen", lachte hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws