Pocognoli over finales met Standard: Beste concurrent uit mijn hele carrière

Pocognoli over finales met Standard: "Beste concurrent uit mijn hele carrière"

22-04-2021 21:00 Laatste update: 21:01
2

Sébastien Pocognoli hing donderdag zijn voetbalschoenen aan de haak. De 13-voudige Rode Duivel kan terugblikken op een mooie carrière. In de bekerfinale van zondag staan twee van Pocognoli’s ex-clubs tegenover elkaar. Poco blikt terug op zijn ‘gemiste’ bekerfinales met Standard en vooruit op de finale van zondag.

Pocognoli is een jeugdproduct van zowel Standard als KRC Genk, die zondag tegenover elkaar staan in de finale van de Beker van België. Hij verruilde al in de jeugd Standard voor Genk en bij die laatste brak hij door in het profvoetbal. Later in zijn carrière zou Pocognoli opnieuw de kleuren van Standard verdedigen. Met de Luikse club bereikte hij twee bekerfinales. Veel speelminuten verzamelde Pocognoli er niet. In La Dernière Heure blikt hij terug op zijn bekerfinales.

Finales vanaf de zijlijn
Toen Standard in 2011 de bekerfinale tegen Westerlo won, moest Pocognoli geblesseerd toekijken. De linksachter speelde dat seizoen zo goed als de hele campagne, maar sukkelde aan het eind van dat seizoen echter met zijn ligamenten en moest dus kiezen: met Standard de bekerfinale spelen of voor de Rouches tegen Racing Genk spelen in de strijd om de titel. Pocognoli koos voor het tweede en miste dus de finale.

In 2018 haalde Pocognoli met Standard opnieuw de bekerfinale. De Rouches wonnen toen van KRC Genk, maar Pocognoli mocht slechts op het einde van de verlengingen invallen. "Ik was niet verbitterd dat ik nauwelijks speelde in die finale", zegt Pocognoli. De reden dat Pocognoli geen basisspeler was, was zijn concurrent Collins Fai. "Hij was erg goed en hij blijft de beste speler die ik in mijn hele carrière als concurrent had", aldus Pocognoli. 

Vooruitblik op zondag
Komende zondag staan zijn twee ex-ploegen tegenover elkaar. Wat denkt Pocognoli ervan? "Ik denk dat het een open wedstrijd wordt", blikt Pocognoli vooruit op de bekerfinale. “Een bekerfinale, dat is altijd 50-50”, aldus Pocognoli. De ex-verdediger van Standard en Genk zegt dat het ervan afhangt wie het meest in vorm is: "Onuachu, Ito en Bonganda of Klauss, Lestienne en Carcela."