Trofeo Zamora: vierde award voor Courtois wordt lastig, Oblak is back

Trofeo Zamora: vierde award voor Courtois wordt lastig, Oblak is back

22-04-2021 12:00
0

Thibaut Courtois is bij Real Madrid bezig aan een sterk seizoen. Woensdag hield de Rode Duivel opnieuw de nul. Real Madrid won met 0-3 bij Cadiz. Toch wordt het voor Courtois lastig om dit seizoen opnieuw de Trofeo Zamora te winnen

Sinds het seizoen 1958 – 1959 deelt men in Spanje de Trofeo Zamora uit. De prijs gaat naar de doelman die in een seizoen van LaLiga de minste tegentreffers slikt. Een keeper moet wel in minstens 28 wedstrijden 60 minuten hebben gespeeld.

Vorig seizoen won Courtois de Trofeo Zamora. In 34 competitieduels kreeg hij in het seizoen 2019 – 2020 amper 20 tegentreffers tegen. Voor Courtois was het al de derde keer dat hij met de award aan de haal ging. Eerder won hij de prijs al in het seizoen 2012-2013 en 2013-2014. Dat deed Courtois destijds in dienst van Atlético Madrid.

Valdes en Oblak
Dit jaar staat Jan Oblak opnieuw aan de leiding in het klassement. In 31 duels moest de huidige keeper van Atlético Madrid zich 20 keer omdraaien. Courtois moet ook nog Yassine Bounou voor zich dulden. De doelman van Sevilla kreeg ook 20 doelpunten tegen, maar speelde slechts 28 duels. Courtois staat voorlopig op de derde plaats. In 32 duels kreeg de ex-speler van KRC Genk 24 goals tegen.

De absolute recordhouders van de Trofeo Zamora zijn Antoni Ramallets en Victor Valdes (ex-Standard). In dienst van Barcelona wonnen zij vijf keer de prijs. Oblak won de prijs voorlopig vier keer.

We geven nog mee dat Oblak dit seizoen 15 keer de 0 hield. Bounou en Courtois slaagden daar elk 14 keer in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie