Pro League wil fans in stadions, maar politiek niet: “Geduld is een schone zaak

Pro League wil fans in stadions, maar politiek niet: “Geduld is een schone zaak"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 08:13do 22-04-2021 om 08:13

De Pro League wil dit seizoen nog publiek toelaten in de stadions. De politiek lijkt echter geen gehoor te geven aan de smeekbede van het Belgische voetbal.

“Op 8 mei gaan de terrasjes en cafés weer open. Denk je dat de supporters thuis blijven wanneer hun clubs voor de titel, het behoud of de promotie spelen?”, vraagt woordvoerder Stijn Van Bever zich af tegenover Het Laatste Nieuws. “Als het om de knikkers gaat, gaan ze komen om hun helden toe te juichen - of dat nu diehards of brave huisvaders zijn.”

“Ofwel houd je de stadionpoorten toe en dan krijg je situaties die niet goed zijn voor de volksgezondheid, ofwel laat je hen gecontroleerd en ordelijk in de stadions binnen. Wat als voordeel heeft dat je geen politie moet inzetten om de openbare orde te handhaven”, aldus Van Bever.

Minister van Sport Ben Weys tempert de verwachtingen. “Eerst meer mensen op het veld krijgen dan errond. Hoeveel competities en trainingen liggen er niet stil? Uiteraard verlangen we allemaal naar sporthoogmissen met een uitzinnig publiek erbij maar first things first.”

Ook de virologen, die een advies geven voor het Overlegcomité, staan niet positief tegenover versoepelingen. “Als alle sectoren dat tegelijk vragen, dan riskeren we een nieuwe opstoot”, zegt Steven Van Gucht. “Enkele weken geduld kan nu een wereld van verschil maken. Geduld is een schone zaak.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws