De gouden hand: Clement meest productieve wissels, Kompany in de middenmoot

De gouden hand: Clement meest productieve wissels, Kompany in de middenmoot

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 10:00do 22-04-2021 om 10:00

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 10:14do 22-04-2021 om 10:14

De rol van de invaller valt niet te onderschatten in het hedendaagse voetbal. Enkele trainers lijken de kunst van de gouden wissel iets beter te beheersen dan anderen. VoetbalPrimeur.be zocht daarom uit welke trainer de meest productiefste wissels deed dit seizoen.

Club Brugge-coach Philippe Clement is de primus van de klas. In totaal voerde hij 115 wissels door dit seizoen. De invallers leverde Club Brugge uiteindelijk zestien extra doelpunten op. Negen keer was dat doormiddel van een doelpunt, zeven keer doormiddel van een assist. De productiefste joker van Club was David Okereke . De Nigeriaan was als invaller vier keer betrokken bij een doelpunt.

Veel scheelde het echter niet of Wouter Vrancken was met de eer gaan lopen. De KV Mechelen-coach voerde minder wissels door dan Clement (110), zijn invallers kwam echter bijna tot dezelfde doelpuntenproductie als de Club-invallers. Zo scoorden de KVM-invallers acht keer en deelde zeven assists uit. Goed voor een betrokkenheid bij vijftien doelpunten. Eentje minder dus dan bij Club Brugge, dat sowieso al vaker scoort dan KV Mechelen.

Het podium wordt volmaakt door Zulte Waregem-coach Francky Dury. Zijn invallers kwamen zeven keer tot scoren en wisten vijf keer met een assist uit te pakken. Goed voor een betrokkenheid bij twaalf doelpunten. Dury voerde echter minder wissels door dan zijn collega’s. Zo werd er bij Zulte Waregem slechts 98 keer gewisseld.

Anderlecht en Vincent Kompany bevinden zich in de middenmoot. De doelpuntenproductie van de invallers onder het bewind van Kompany als T1 is beperkt tot drie. Met zes assists wisten de Brusselse invallers de statistieken echter nog wat op te trekken.

Peter Maes en John Van den Brom komen tot de magerste doelpuntenproductie bij hun invallers. De wisselspelers zorgden respectievelijk voor twee assists (STVV) en één doelpunt (Genk). Beide veldheren hebben natuurlijk wel het excuus dat ze pas later in het seizoen instapten in de competitie en dus logischerwijs minder wissels konden doorvoeren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Clement de beste coach in 1A?

Ja
44%
Nee
56%
(595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws