Witte rook bij Anderlecht, kapitaalsverhoging en meerjarenplan goedgekeurd

Witte rook bij Anderlecht, kapitaalsverhoging en meerjarenplan goedgekeurd

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 21:05wo 21-04-2021 om 21:05

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 21:40wo 21-04-2021 om 21:40

RSC Anderlecht had woensdagavond goed nieuws te melden. De Raad van Bestuur van paars-wit heeft unaniem de kapitaalverhoging goedgekeurd. De kapitaalsverhoging moet ervoor zorgen dat Anderlecht weer financieel gezond wordt.

Marc Coucke helpt Anderlecht een serieus handje. De hoofdaandeelhouder van paars-wit laat een groot deel van zijn schulden omzetten. Verder wordt er 25 miljoen euro extra in de club gepompt.

'De kapitaalverhoging zal bevestigd worden op de Algemene Vergadering van 29 juni. De huidige aandeelhouders sluiten niet uit dat er bij deze operatie ook nieuw kapitaal wordt aangetrokken', laat Anderlecht weten.

De weg naar boven voor Anderlecht
Volgens Anderlecht is de kapitaalsverhoging goed nieuws. 'Het moet het management van RSCA toelaten om de weg terug naar de top voort te zetten. De Raad van Bestuur steunt unaniem het businessplan dat vanavond door het management werd voorgelegd.'

'De Raad van Bestuur wil uitdrukkelijk alle fans en sponsors bedanken die in de moeilijke omstandigheden van de voorbije twee jaar keihard achter de club zijn blijven staan, en is ervan overtuigd dat het behalen van de Champions' Play-Offs de start zal betekenen van een mooie, nieuwe toekomst', besluit men in Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws