Owusu lucht zijn hart bij KAA Gent: Ik heb toen écht afgezien

Owusu lucht zijn hart bij KAA Gent: "Ik heb toen écht afgezien"

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 13:45zo 18-04-2021 om 13:45

KAA Gent maakt nog een mooie kans op Play-Off 2, maar kan dan best winnen van Zulte Waregem. Elisha Owusu geeft de hoop niet op na een zeer teleurstellend seizoen. 

"Ik heb dit seizoen een heel moeilijke periode meegemaakt", geeft Owusu aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik had af te rekenen met een knieblessure, ik heb Covid gehad. Ik heb ook nog eens een aantal wedstrijden op de bank gezeten omdat ik mijn oude vorm niet snel terug vond. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Maar als je een competitiebeest bent en het ondanks alle moeilijkheden niet laat hangen, dan word je daar ook voor beloond."

Owusu sukkelde lang met die blessure. "Ik had geen zware knieblessure, maar ik had er veel last van, in mijn bewegingen en in mijn passes. Ik liep zelfs anders dan voordien, ik was minder soepel. Omdat ik daar ook nog eens Covid bovenop kreeg, trapte ik snel op mijn adem. Mijn reuk en mijn smaak waren weg, ik voelde me enorm moe, mijn temperatuur ging omhoog. Ik wou zo graag helpen, maar ik voelde me te ziek om eender wat te doen. Ik heb echt afgezien."

Nu is Owusu klaar om nog een rol van betekenis te spelen. "Ik denk in alle bescheidenheid dat ik vorig seizoen tot de beste verdedigende middenvelders in België behoorde. Het verschil met dit seizoen was enorm. Maar in die periode had ik veel steun aan mijn familie en mijn manager, Mohamed Benchenafi. Zij zeiden: 'Als je serieus blijft en jezelf niet bedriegt, dan komt alles terug'. Die boodschap nam ik ter harte: ik was altijd de eerste op training en de laatste om weer te vertrekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws