VP-Analyse: Mbokani is back en Onuachu is mister 29 na Antwerp - KRC Genk

VP-Analyse: Mbokani is back en Onuachu is mister 29 na Antwerp - KRC Genk

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 22:53za 17-04-2021 om 22:53

Zaterdagavond won Antwerp in een vooruitgeschoven wedstrijd van KRC Genk. Een optie op de tweede plaats voor Play-Off 1 voor RAFC, een slechte repetitie voor de bekerfinale voor de Limburgers. Dit is de VP-Analyse

Verschroeiend halfuur
Het eerste halfuur liet KRC Genk Antwerp alle hoeken van het veld zien. Antwerp had ongeveer nooit de bal. KRC Genk maakte de 0-1 en creëerde 14 doelkansen. Ook het balbezit was duidelijk: 28%-72%. Het leek een slechte voorbode te zijn voor de wedstrijd van Antwerp, maar dat bleek niet zo. 

Antwerp herstelt 
Antwerp groeide in de wedstrijd. We kregen al een voorproefje in het laatste kwartier van de eerste helft, want zodra ze het veld in de tweede helft betraden lagen de kaarten anders. KRC Genk had het eens zo moeilijk aan de zestien te komen. Antwerp zette goed druk en scoorde zowaar nog drie keer.

Mbokani is back
Buiten het eerste halfuur - waar in Mbokani in de tang van Lucumi zat - bleek Mbokani weer van goudwaarde voor Antwerp. In vergelijking met wedstrijden zonder hem, is vooral de balvastheid en gevaar in de zestien overduidelijk verbeterd. Mbokani is duidelijk terug.

Onuachu - Mister 29
Paul Onuachu maakte in Antwerp zijn 29ste van het seizoen. Daarmee is hij los topschutter van de competitie, en strandt hij op 1 doelpunt van het record van Wesley Sonck (30 goals). De topschutter werd wel na een uur van het veld gehaald met het oog op de bekerfinale.

Hongeren en dorsten naar Play-Off 1
26 doelpogingen tegen 23. 8 schoten op doel tegen 8. Ja, dit was al een Play-Off 1-wedstrijd. De neutrale toeschouwer genoot van deze wedstrijd. Ook na de 0-2 bleek Antwerp slagkrachtig. Als dit de standaard wordt voor een Play-Off 1-duel stroomt het water al in onze monden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws