Licentiecommissie plaatst 16(!) clubs onder financieel toezicht: Een wake-upcall

Licentiecommissie plaatst 16(!) clubs onder financieel toezicht: "Een wake-upcall"

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 09:00za 17-04-2021 om 09:00

Laatste update: zaterdag 17 april 2021 om 09:10za 17-04-2021 om 09:10

Deze week raakte bekend dat KV Oostende en Royal Excel Moeskroen geen licentie krijgen, al stapten zij naar het BAS. Toch zijn ook de andere profclubs niet allemaal kerngezond. Zo besliste men dat maar liefst zestien(!) profclubs onder toezicht worden gehouden. Dat meldt Sporza.

"De cijfers die we in februari naar buiten brachten (zie lees ook) waren een duidelijke wake-upcall over de financiële situatie van onze profclubs", aldus licentiemanager Nils Van Brantegem. "Ofwel konden we nu heel zwart-wit oordelen om wel of niet een licentie te geven. Ofwel konden we samen met de clubs zoeken naar manieren om in deze moeilijke tijden door de coronacrisis de clubs op de goede weg te zetten. We hebben voor het laatste gekozen."

Zonder die voorwaarden hadden wellicht een pak profclubs geen licentie gekregen. De zestien clubs die worden opgevolgd zijn: Antwerp, KAA Gent, Cercle Brugge, Beerschot, Standard, OH Leuven, KV Kortrijk, KV Mechelen, Anderlecht, STVV, Waasland-Beveren, Eupen, Union, Seraing, Lierse en Westerlo. Uiteraard verschillen de controles van club tot club.

Concreet zal de Licentiecommissie drie pijlers opvolgen: de uitbetaling van de lonen, de afbetaling van belastingen en RSZ én het clubbudget. Indien clubs hun afspraken niet nakomen, riskeren zij een sanctie die kan variëren van puntenaftrek tot boetes of zelfs een transferverbod.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede ingreep van de Licentiecommissie?

Ja, dat is zeker welkom
73%
Nee, ze moeten de voorwaarden aanpassen
27%
(572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws