Clement: Hoe meer punten je voor hebt hoe onsportiever het systeem is

Clement: "Hoe meer punten je voor hebt hoe onsportiever het systeem is"

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:26vr 16-04-2021 om 14:26

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 14:34vr 16-04-2021 om 14:34

Club Brugge kijkt zondagavond Moeskroen in de ogen voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Na de nederlaag op Anderlecht wil Club graag met een goed gevoel Play Off 1 aanvatten. Philippe Clement gaf te kennen op de persconferentie dat zijn spelers geen nood hadden aan een pauze.

De nederlaag op RSC Anderlecht kwam hard aan voor de troepen van Philippe Clement. Club wil zich tegen Moeskroen herpakken en de volle buit nemen. Philippe Clement sprak op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Moeskroen over de aanloop naar de laatste wedstrijd. "We verliezen niet zo veel wedstrijden op een seizoen, dus die nederlaag kwam hard aan. Iedereen besefte ook dat het anders had kunnen lopen, misschien wel moeten lopen. De spelers hebben het nagelaten om vol voor dat tweede doelpunt te gaan. Laat ons hopen dat het een goede les gweest is", gaf Clement te kennen.

Philippe Clement moet het tegen Moeskroen stellen zonder Eder Balanta (spierscheur in de kuit), Youssouph Badji (letsel aan de rug) en Fede Ricca (last aan de hiel). "Badji en Balanta liepen die blessur eop in de wedstrijd tege Anderlecht en zullen enkele weken buiten strijd zijn. Ricca heeft te veel hinder om voluit te kunnen gaan. Die drie jongens hebben alle drie al een belangrijke rol gehad in bepaalde wedstrijden. Dus het is niet leuk om die jongens te moeten missen", zei Clement op de persconferentie.

Clement en Club Brugge trekken met een record voorsprong de Play Offs in, maar deze is de coach niet mee bezig. "Ik ben niet bezig met records. Een titel win je op het einde van het kampioenschap na een lange weg afgelegd te hebben, een marathon. Nadien kan je wel bekijken welk record je gepakt hebt. De halvering van de punten blijf ik een raar systeem vinden. Hoe meer punten je voorsprong hebt, hoe onsportiever het systeem is", aldus Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws