'Standard wil STVV terugpakken met transferdossier van Pirard'

'Standard wil STVV terugpakken met transferdossier van Pirard'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 11:45vr 16-04-2021 om 11:45

Standard en STVV liggen al een tijdje in de clinch over de transfer van Junior Edmilson. STVV eist nog geld van Standard, maar de Luikenaars gaan ook zelf in de aanval. Dat blijkt uit het licentiedossier.

Het Belang Van Limburg laat weten dat Standard de transfer van Lucas Pirard naar Waasland-Beveren onder de loep neemt. Bij die transfer had Standard nog vijftig procent van de rechten op Pirard, waardoor het 62.500 euro binnenkreeg van STVV. 

Het vorige bestuur was echter met STVV overeengekomen dat Standard de eerste terugkoopoptie had op Pirard. STVV heeft hem echter verkocht zonder Standard in te lichten. Daarop staat een boete die gelijk staat aan de geschatte transferwaarde van de speler op dat moment. Dat zou neerkomen op 800.000 euro. In eerste aanleg kreeg Standard al de volledige transfersom toegekend, maar dat was niet voldoende. Het ging meteen in beroep.

Standard en STVV leven al een tijdje niet meer in de beste verstandhouding. Veel heeft te maken met de transfer van Edmilson naar Al-Duhail, waar STVV nog veertig procent van de transfersom kreeg. Officieel werd hij verkocht voor amper 1,2 miljoen euro. STVV gelooft dat de echte transfersom veel hoger lag en wil 1,28 miljoen euro krijgen van Standard.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws