'UPDATE: Anderlecht houdt toptalent aan boord'

'UPDATE: Anderlecht houdt toptalent aan boord'

15-04-2021 07:45 Laatste update: 15:37
15

Anderlecht heeft supertalent Rayane Bounida nog niet kunnen vastleggen met een profcontract, maar Ethan Butera zou wel al toehappen. De centrale verdediger wordt deze week vijftien jaar en mag dan tekenen bij Anderlecht. 

Butera is een veelbelovende centrale verdediger die in de belangstelling staat van onder meer Ajax, Juventus en Atalanta. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht hem en zijn entourage kunnen overtuigen om deze week een profcontract te tekenen. Butera verjaart vrijdag al.

Ethan Butera is overigens de zoon van Jonathan Butera, die onder meer bij RWDM heeft gespeeld. De volgende naam in het rijtje wordt normaal gezien Julien Duranville. De talentvolle flankaanvaller verjaart op 5 mei en mag dan normaal gezien ook een profcontract tekenen bij Anderlecht. Paars-wit moet sowieso alle zeilen bijzetten om hun beste talenten weg te houden bij de Europese topclubs.

Update 15/04:
Butera zou een contract voor 3 jaar hebben ondertekend bij Anderlecht volgens ex-journalist Patrick Vercruyssen. Het zou Anderlecht ook menens zijn om de verdediger op termijn in de A-kern te krijgen en het parcours voor zijn verdere ontwikkeling zou in overleg met de speler en zijn entourage zelfs al uitgetekend zijn.