Nieuws uit Zweden: Ibrahimovic overtreedt FIFA-regels en riskeert megaschorsing

Nieuws uit Zweden: Ibrahimovic overtreedt FIFA-regels en riskeert megaschorsing

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 14:13wo 14-04-2021 om 14:13

Zlatan Ibrahimovic riskeert een boete én een schorsing na zijn rentree bij de Zweedse nationale ploeg, onthult Sportsbladet. De 39-jarige spits van AC Milan is aandeelhouder van gokplatform Bethard en dat is tegen de regels van de FIFA en de UEFA: volgens beide voetbalbonden is het niet de bedoeling dat spelers financiële belangen in dit soort bedrijven hebben.

De CEO van Bethard heeft tegenover Sportsbladet bevestigd dat Ibrahimovic betrokken is bij het bedrijf. Bethard stelt zijn klanten in staat om te gokken op wedstrijden van AC Milan én de Zweedse ploeg, waardoor Ibrahimovic beticht kan worden van belangenverstrengeling. De routinier maakte eind maart tegen Georgië en Kosovo na vijf jaar zijn rentree als international: het ging hier om twee WK-kwalificatiewedstrijden – onder de vlag van de FIFA dus – waardoor Ibrahimovic officieel de regels overtrad.

Volgens de FIFA-regels zou hij een boete van circa honderdduizend euro tegemoet kunnen zien én voor drie jaar uitgesloten kunnen worden van voetbalgerelateerde activiteiten. Of zijn betrokkenheid bij Bethard ook gevolgen heeft voor zijn deelname aan het EK, is nog afwachten: dat toernooi wordt georganiseerd door de UEFA en de regels van de Europese voetbalbond zijn op dit gebied iets minder duidelijk.

De Zweedse voetbalbond heeft zich op de vlakte gehouden en Bethard verwijst naar de FIFA. De mondiale voetbalbond is vooralsnog niet bereikbaar geweest voor commentaar, net als de UEFA en Ibrahimovic zelf. Zweden begint op 14 juni aan het EK en speelt groepswedstrijden tegen Spanje, Polen en Slowakije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws