Jonge Belg van PSV had mysterieuze ziekte: Zelfs been opheffen lukte niet meer

Jonge Belg van PSV had mysterieuze ziekte: "Zelfs been opheffen lukte niet meer"

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 10:48wo 14-04-2021 om 10:48

Mohammed Amin Doudah timmert aan de weg bij het Nederlandse PSV. Onze achttienjarige landgenoot mocht onlangs zijn eerste profcontract ondertekenen. Dat moment moet erg veel voldoening geschonken hebben, aangezien zijn voetbalcarrière de voorbije jaren aan een zijden draadje hing.

Doudah, een geboren Wilrijkenaar, doet het relaas. "Het was het einde van het seizoen. Ik voelde al enkele weken een soort stijfheid in mijn quadriceps. Vóór een wedstrijd tegen de U16 van Ajax kon ik het niet meer houden. Het voelde alsof ik niet meer kon lopen. Toen ben ik naar de trainer gestapt om te zeggen dat het niet meer ging", vertelt hij bij Sportwereld.

"We zagen dat het spiervolume in zijn rechterbeen heel snel afnam", pikt kinesist Joren Nijs in. "Op het eerste gezicht was daar geen verklaring voor. In samenspraak met PSV hebben we Amin toen mee begeleid en zijn we bij verschillende dokters te rade gegaan. Niemand leek te begrijpen wat er aan de hand was. We zijn niet zeker, maar we vermoeden dat een virale infectie zijn zenuw heeft aangetast. Dat heeft ervoor gezorgd dat bepaalde spiergroepen, waaronder zijn quadriceps en adductoren, tijdelijk zijn uitgevallen. Zelfs zijn been opheffen lukte op een gegeven moment niet meer."

Voor Doudah waren het bange dagen. "Als zelfs de dokters niet weten wat er exact aan de hand is, maak je je wel even zorgen", klinkt het. "Ik heb het heel moeilijk gehad, ook mentaal. Elke dag om 5.30 uur opstaan om oefeningen te doen zonder te weten wanneer ik opnieuw zou kunnen voetballen, was zwaar. Ik heb veel gehad aan mijn ouders. Zelf hadden ze het ook lastig om mij zo te zien, maar ze bleven mij altijd pushen. Als zij er niet waren geweest, zou ik hier vandaag wellicht niet zitten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws