Boodschap richting Monaco: Nu is het goed bij Cercle, met veel jeugd en Belgen

Boodschap richting Monaco: "Nu is het goed bij Cercle, met veel jeugd en Belgen"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 10:32di 13-04-2021 om 10:32

Na vorig weekend is zowel bij Sint-Truiden als Cercle Brugge de druk van de ketel. Beide ploegen hebben er een jaar lang voor moeten knokken, maar zijn nu verzekerd van het behoud in Eerste Klasse A. Voor de Vereniging is dat stilaan een terugkerende gewoonte. Arnar Vidarsson slaat en zalft.

"Zoals je weet, ben ik een echte Cercle-trut", verwijst Vidarsson in Extra Time naar zijn verleden bij Groen-Zwart. "Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel hebben het daar fantastisch gedaan. Ze hebben het heel goed rechtgezet. Nu is het te hopen dat ze deze lijn doortrekken." Begin februari nam Vanderhaeghe het roer over in Jan Breydel. Sindsdien behaalde Cercle dertien punten uit acht competitiewedstrijden, genoeg voor de redding.

De vlag kan uit in Brugge, al heeft Vidarsson ook een duidelijke boodschap naar eigenaar AS Monaco. "Het is een schande dat Cercle nu al zoveel jaar op een rij moet vechten tot het laatste moment. Ze hebben de mogelijkheden om veel meer te doen. Ze hebben geld en grote spelers van Monaco", klinkt het kwaad.

"Ik hoop niet dat ze komend seizoen weer met een bus met zeventien of achttien spelers uit Monaco komen, want het duurt veel te lang om hun ploeg te bouwen. Nu is het goed, met veel jeugd en Belgen", dringt Vidarsson zijn toekomstvisie op. Hoort Vanderhaeghe daar ook bij? "Dat weet ik niet, maar hij verdient het wel", aldus de IJslandse bondscoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij de overheersing van Monaco te groot bij Cercle?

Ja
70%
Nee
30%
(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws