Ongeloof bij Sonck: Lang heeft iets meer, maar waarom heeft Ajax hem laten gaan?

Ongeloof bij Sonck: "Lang heeft iets meer, maar waarom heeft Ajax hem laten gaan?"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 09:45di 13-04-2021 om 09:45

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 09:52di 13-04-2021 om 09:52

Club Brugge liet zich de kaas van het brood eten door RSC Anderlecht, ondanks een doelpunt van Noa Lang. Die kon in actie komen na zijn blessure op het EK U21 met Nederland. Zijn treffer getuigde van grote klasse, oordeelt het panel van Extra Time, EK-waardig zelfs.

"Het heeft iets meer, hé", is Filip Joos onder de indruk. "Stel nu: hij is Belg. Praten we dan over Verschaeren of De Ketelaere meenemen naar het EK? Nemen we Lang mee? Dat denk ik wel". Tijdens de voorbije interlandbreak kregen zowel De Ketelaere als Verschaeren een oproepingsbrief, al geraakten ze wel niet aan speelminuten. Lang wacht dan weer op zijn debuut bij het A-elftal van Nederland.

Wesley Sonck zit met één grote vraag. "Hij heeft iets meer, maar waarom heeft Ajax hem laten gaan?", klinkt het ongelovig. "Dat moet je mij eens wijsmaken. Ajax is geen club die zogezegd supertalenten wegdoet, dat kan niet. De echte goeie die blijven wél altijd."

Joos kent het antwoord. "Omdat Ajax intussen Brazilianen van vijftien miljoen koopt", verwijst hij onder meer naar Antony en David Neres. "Het is heel moeilijk om bij Ajax door te breken. Brobbey gaat er ook al weg. Het is niet meer zoals vroeger. Blijkbaar was hij ook een beetje enfant terrible en dan krijg je snel een stempel op gedrukt."

"Maar heeft hij dit niveau ook gehaald bij Ajax in die matchen die hij heeft gespeeld?", vraagt Peter Vandenbempt zich op zijn beurt af. "Dat weet ik niet, want als hij dit weken na elkaar laat zien bij Ajax, dan blijft hij volgens mij toch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou de Belgische Lang in de EK-selectie zitten bij de Rode Duivels?

Ja
73%
Nee
27%
(143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws