VP 11: Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent zijn aan het feest

VP 11: Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent zijn aan het feest

13-04-2021 09:00 Laatste update: 22:00
9

Na de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie ligt alles stilaan in een beslissende plooi. Deze elf spelers zorgden mee voor het succes van hun respectievelijke teams. 

Didillon speelt zijn rol
Voor Thomas Didillon was Cercle Brugge een stap achteruit, maar hij heeft de degradatie tenminste kunnen vermijden. De Fransman speelt een sterk seizoen en hield ook tegen OH Leuven een clean sheet. Door de nederlaag van Moeskroen is Cercle mathematisch zeker van de redding. 

Drie centrale mannen
In de achterhoede kiezen we resoluut voor kracht met Abdoulaye Seck van Antwerp. Hij kopt alles weg en is zo heel belangrijk als Antwerp ver terugkruipt. Tot ongenoegen van de fans gebeurt dat ook nogal vaak.

Bij KRC Genk zagen we Daniel Munoz een beresterke match spelen. Door zijn loopvermogen duikt hij werkelijk overal op, maar hij is vooral een heel robuuste verdediger. Ook specialist in duels is Matt Miazga, die Bas Dost geen bal liet raken bij Club Brugge.

Pingelend middenveld
Op het middenveld zetten we Albert Sambi Lokonga vlak voor de defensie. Hij speelde geen onberispelijke match bij Anderlecht, maar telde Club Brugge wel uit met een heuse raket. Hij wordt gekoppeld aan Andrew Hjulsager van KV Oostende, die weer heerlijk speelde op het middenveld en zijn tiende assist van het seizoen gaf.

Bij Standard is Selim Amallah onmisbaar. De middenvelder legde Eupen over de knie met twee goals en een pre-assist. Op de nummer tien is Roman Bezus een sleutelspeler aan het worden bij KAA Gent. Na amper acht minuten had hij twee goals beet tegen Sporting Charleroi.

Vaste klant Bongonda
Op de flank begint Théo Bongonda stilaan een abonnement te hebben. Dat kan ook niet anders, want hij was weer uitstekend en tekende ook voor een goal tegen STVV. Als hij zo speelt in Play-Off 1 wordt hij moeilijk te houden voor KRC Genk.

Bij Antwerp mocht Dieumerci Mbokani weer starten en bedankte hij met een goal. Op de belangrijke momenten staat de Congolees er toch altijd. Ook Michael Frey mag niet ontbreken met drie goals en vooral enorm veel werklust bij Waasland-Beveren. Een eventuele degradatie zal niet aan hem liggen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)