Mignolet verrast: Van de 100 keer gaat die bal 99 keer weer binnen

Mignolet verrast: "Van de 100 keer gaat die bal 99 keer weer binnen"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 08:45di 13-04-2021 om 08:45

Club Brugge verloor zondag met 2-1 van Anderlecht. Een zwabberend schot van Albert Sambi Lokonga zorgde voor de beslissing. Had Simon Mignolet die bal moeten hebben? Volgens hemzelf alvast niet. 

"Zoals altijd heb ik na de match mijn wedstrijd samen met de keeperstrainer geanalyseerd", verklaart Mignolet bij Sporza. "Mijn conclusie vandaag was: als die bal nog 100 keer op doel wordt getrapt, gaat hij opnieuw 99 keer binnen."

Mignolet is daar zelf van overtuigd. "Dat klinkt misschien bizar, maar ik weet hoe die bal naar me toevloog en welke curve de bal maakte. Als ik zo een curve kan inschatten, denk ik niet dat ik doelman was, maar waarzegger. Dat moet je Sambi Lokonga geven, hij trapte goed op doel."

Veel mensen denken er evenwel anders over. "De kritiek begrijp ik wel, want als ik de beelden voor het eerst zag, was mijn eerste reactie ook dat die bal niet binnen mocht. Alleen weet ik wat er effectief gebeurde en als je de beelden achteraf van achter het doel ziet, accepteer je gewoon dat het heel moeilijk is om die bal tegen te houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws