Breaking news

Standard laat in eigen huis laat dure punten liggen tegen KV Mechelen

Anderlecht neemt serieuze optie op Play-Off 1 na winst tegen Club Brugge

Anderlecht neemt serieuze optie op Play-Off 1 na winst tegen Club Brugge

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 20:04zo 11-04-2021 om 20:04

Anderlecht heeft een serieuze optie genomen op Play-Off 1. Ze wonnen van Club Brugge met 2-1. Lokonga en Nmecha maakten de doelpunten voor paars-wit. Lang maakte een knap doelpunt voor blauw-zwart

Anderlecht en Club Brugge startte afwachtend. We konden niet veel doelgevaar noteren, tot Vormer net na de tiende minuut de 0-1 binnenprikte. Dat was buiten de VAR gerekend, die zag vermeend buitenspel. Hierna reageerde Anderlecht met een klein hartje, Mignolet werd nog niet bedreigd.

In het tweede deel van de eerste helft bleef het gevaar achterwege. Anderlecht en Club Brugge konden beide defensies wel het vuur aan de schenen leggen, maar veel doelgevaar bracht dat niet op. We gingen rusten met een matige brilscore.

Tweede helft
De tweede helft startte vuriger. Mignolet moest attent zijn op een schot van El Hadj, even later tikte Dost net naast. Nog voor de 50ste minuut viel het eerste doelpunt. Lang rondde een schitterende actie af met een schot in de linkerbenedenhoek. 0-1. 

Een echte reactie had Anderlecht niet in huis. Het gevaar en balbezit bleef van Club Brugge komen. Zo kon Wellenreuther een schot van De Ketelaere wegwerken. Uit het niets kwam Anderlecht aan de overkant. Nmecha maakte er zowaar 1-1 van op voorzet van Amuzu.

Nauwelijks vijf minuten later zorgde Lokonga voor de totale ommekeer. Met een knap afstandsschot maakte hij er 2-1 van, Mignolet zag er niet goed uit. Alles te herdoen voor Club Brugge, Lang dreigde met een schot op een afvallende bal.

Club Brugge kon niet echt meer aan een eindoffensief werken. Anderlecht houdt de drie punten thuis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Man van de wedstrijd

Lang
17%
Vormer
1%
Nmecha
54%
Lokonga
28%
(375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws