VP Combi: Anderlecht en Club Brugge hebben samen dit basiselftal

VP Combi: Anderlecht en Club Brugge hebben samen dit basiselftal

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 12:00zo 11-04-2021 om 12:00

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 17:35zo 11-04-2021 om 17:35

Met Anderlecht - Club Brugge in aantocht wagen we ons nog eens aan een combi-elftal. Welke elf spelers kunnen beide teams samen aan de aftrap brengen? 

Geen discussie in doel
In doel kiezen we uiteraard voor Simon Mignolet, die zowel op de lijn als ver uit zijn doel zekerheid uitstraalt bij Club Brugge. Dat kunnen we niet zeggen van Timon Wellenreuther, die misschien wel de zwakke plek is binnen het team van Anderlecht.

Twee mooie defensies
Beide teams geven weinig doelkansen weg, waardoor we veel keuze hebben centraal in de defensie. Matt Miazga verliest heel zelden een kopduel, terwijl Odilon Kossounou door zijn snelheid elke spits kan terughalen. Dit duo valt bijna niet te kloppen.

Op de backposities kiezen we op rechts voor Clinton Mata, die waarschijnlijk de beste back in onze competitie is. Op links heeft geen van beide teams echt een topper. Wij hebben het wel voor Kemar Lawrence, ook al deed Eduard Sobol vorige week goed zijn best om een matig seizoen nog te redden.

Talent én standvastigheid
Op de nummer zes hebben we hetzelfde probleem als bondscoach Roberto Martinez. De beste Albert Sambi Lokonga schatten we hoger in dan Mats Rits, al is die laatste wel een pak constanter. We wagen het er toch op met de man van Anderlecht.

Bij de lopende middenvelders kiezen we voor Adrien Trebel, ook al omdat Ruud Vormer niet in zijn beste periode zit. Vormer is wel altijd beter in de topmatchen, waardoor het goed zou kunnen dat hij Anderlecht zondagavond de dieperik induwt. De nummer tien kan momenteel alleen Hans Vanaken zijn, die ook na twee Gouden Schoenen met goals en assists blijft uitpakken. 

Flitsende aanval
Voorin kiezen we niet voor twee pure flankspelers, want die gebruiken de teams eigenlijk niet. Zo heeft Noa Lang eerder een vrije rol en duikt hij overal op. Dat maakt hem moeilijk te verdedigen. Hetzelfde geldt voor Anouar Ait El Hadj, die ook nooit een vaste tegenstander heeft. Bij die twee spelers kan de sleutel zondagavond liggen. 

De diepe spits is minder flitsend, maar Bas Dost kan daar niet ontbreken. Lukas Nmecha beweegt meer, maar scoort minder. Dost is dan toch nog wat meer een kampioenenmaker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws