Anderlecht heeft nog geen ploeg om kampioen mee te spelen

"Anderlecht heeft nog geen ploeg om kampioen mee te spelen"

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 11:15zo 11-04-2021 om 11:15

Anderlecht krijgt zondagavond een belangrijke test tegen leider Club Brugge. Bij winst is het bijna zeker van Play-Off 1. Imke Courtois ziet dat het team in de afgelopen weken stappen vooruit zet. 

De comeback van Adrien Trebel doet het team duidelijk draaien. "Trebel heeft een zeker gif in zijn spel dat misschien aanvoelt als atypisch voor Anderlecht, maar wel een goeie aanvulling is op het soms academisch voetbal", legt ze uit bij De Zondag. "Lokonga is de technisch vernufte speler, Trebel de kuitenbijter. En je weet dat ik altijd een fan ben geweest van Verschaeren. Trebel, Verschaeren, Ashimeru... er lijkt nu toch licht aan het einde van de tunnel", aldus Courtois.

Er werd dit seizoen vaak gepraat over een gebrek aan kwaliteit, maar dat is volgens Courtois niet waar. "Was het niet eerder aan een gebrek aan efficiëntie dan aan kwaliteit? Dat er een schromelijk gebrek aan kwaliteit zou zijn, vind ik in elk geval overdreven. Het is wel een jonge ploeg, dat jeugdige en het gebrek aan maturiteit en evenwicht is een extra factor waar rekening mee moet worden gehouden."

Nu moet Anderlecht vooral blijven groeien. "Anderlecht is nog geen ploeg om kampioen te spelen, daarvoor moeten er nog een paar sterkhouders bijkomen, maar als ze Play-Off 1 halen, hebben ze dit jaar toch een belangrijke doelstelling gehaald."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws