Anderlecht in moeilijk parket? “Raadsel hoe ze coronaschok zullen opvangen”

Anderlecht in moeilijk parket? “Raadsel hoe ze coronaschok zullen opvangen”

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 07:27vr 09-04-2021 om 07:27

RSC Anderlecht kampt al geruime tijd met financiële problemen. De omzet blijft goed, maar de lonen zijn niet in verhouding met de resultaten. Sporteconoom Bart Lagae voorspelt niet veel goeds.

De hoge uitgaven zorgen voor problemen. ‘Na de overname door Marc Coucke belandde paars-wit in een spiraal van te grote uitgaven en een inkomstenstroom die niet meegroeide. De toekomst van de club staat op het spel’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

‘Als het voor het derde jaar op rij geen Europees voetbal zou halen, zal Anderlecht in de lonen moeten snoeien, nog meer sterkhouders verkopen en/of vers geld aantrekken. Om in die omstandigheden op korte termijn sportieve successen te boeken, wat op zijn beurt de basis is voor elk verdienmodel? Een helse opdracht.’

De coronacrisis helpt Anderlecht ook niet. Sporteconoom Lagae vindt dat Anderlecht in een moeilijk parket zit. "Het is een raadsel hoe Anderlecht de coronaschok zal opvangen. Ik verwacht dat het nu vooral zal snoeien in de lonen van nieuwe spelers. Het is duidelijk dat de club in zeer woelig water zit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws