KRC Genk naar Play-Off 1, maar: Moeten ons niet veel voorstellen

KRC Genk naar Play-Off 1, maar: "Moeten ons niet veel voorstellen"

06-04-2021 09:00 Laatste update: 09:12
3

KRC Genk lijkt nu echt zeker van Play-Off 1 na de 2-3 tegen OH Leuven. Wilfried Van Moer gelooft dat ook, al beseft hij dat de titel waarschijnlijk weg is. 

"KRC Genk speelde een heel goede eerste helft tegen OH Leuven", geeft Van Moer aan bij Het Belang Van Limburg. "Met 0-1 beloonde het zichzelf te weinig. Het kon gerust 0-3 zijn. De tweede helft was minder. Spijtig voor Maarten Vandevoordt dat hij bij de 1-1 in de fout ging. Ik vermoed dat hij dacht dat die bal gedevieerd ging worden."

Vandevoordt herpakte zich wel vlot. "Het luidde enkele moeilijke minuten in, maar Vandevoordt revancheerde zich meteen met een knappe reflex bij een poging van Henry. Normaal stond het daar 2-1. Het zorgde weer voor vertrouwen, waardoor Genk het heeft kunnen rechtzetten. Al moet ik zeggen dat OHL-doelman Romo hen een handje hielp. Het was alleszins een verdiende zege."

KRC Genk speelt dus mee bij de eerste vier. "Play-Off 1 is in principe binnen voor Racing. Het hoort bij de beste vier ploegen van het land, maar veel moeten we ons straks ook niet van de Play-Offs gaan voorstellen. Fans zullen er nog altijd niet zijn en de voorsprong van Club Brugge is aanzienlijk, hoewel Blauw-Zwart ook aan stijl heeft ingeboet.”