Breaking news

Oostende gaat in laatste instantie voorbij Beerschot en houdt hoop op top-vier

Queeste Play-Off 1: Anderlecht pompt zich moed in, stress kan Oostende fataal zijn

Queeste Play-Off 1: Anderlecht pompt zich moed in, stress kan Oostende fataal zijn

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 18:30di 06-04-2021 om 18:30

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 18:37di 06-04-2021 om 18:37

De strijd om Play-Off 1 zal spannend blijven tot het slotweekend, dat voorspellen we nu al weken. Na speeldag 32 heeft een resem kandidaten wel mathematisch moeten afhaken, maar in theorie schieten er nog steeds zes gegadigden over voor drie plekjes. Stress alom! VoetbalPrimeur.be maakt haar wekelijkse balans op. 

Koploper Club Brugge is al een tijdje mathematisch verzekerd van deelname aan Play-Off 1, maar bij de concurrentie blijft het spanning troef. Om het kaf van het koren te scheiden, kijkt VoetbalPrimeur.be naar het huidige vormpeil van de kandidaten en het programma dat nog in het verschiet ligt. Op basis daarvan kleeft onze redactie een percentage slaagkans op de ambities.

Hoewel zowat iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen in onze razend spannende JPL (met uitzondering van Club Brugge), doen we toch een poging om de programma’s van de verschillende uitdagers een ‘moeilijkheidsgraad’ mee te geven. Specifiek vind je onderaan telkens een score, namelijk de som van de respectievelijke posities van de zes resterende tegenstanders in het huidige klassement. Hoe lager dat getal, hoe lastiger de verdere kalender, aangezien de ploeg in kwestie dan nog enkele hoog genoteerde elftallen tegen het lijf loopt.

Die criteria leiden ons tot volgende voorspelling:

Royal Antwerp FC (54 punten) - 95 procent
De 1-4-afstraffing tegen RSC Anderlecht kwam ongetwijfeld hard aan op de Bosuil, vooral gezien het belabberde spel dat Frank Vercauteren op de mat bracht. In de stand lijden de Play-Off-1-kansen van Antwerp niet zozeer onder die nederlaag. Integendeel, door het verrassende verlies van KV Oostende deed het zelfs een 'zaakje'. Op de laatste twee speeldagen is de realiteit hoopgevend: als The Great Old zelf minstens één keer wint óf KVO geen zes op zes pakt, is het er altijd bij. Dat moet lukken.

Resterend programma: Moeskroen (u), Genk (t)
Moeilijkheidsgraad: 20

KRC Genk (53 punten) – 85 procent
Na een overtuigende prestatie in Leuven (2-3) lijkt het ondenkbaar dat Genk de top-vier nog voorbij laat schieten. Met het vormpeil zit het weer snor, de aanvallers hebben hun weg naar het doel teruggevonden en ook in Limburg werd de nederlaag van KVO juichend onthaald. Op papier zou Genk het in de thuismatch met Sint-Truiden moeten kunnen afmaken, al blijft dat wel een streekderby uiteraard. De neutrale fan hoopt dan weer stiekem dat het misloopt, waarna een regelrechte finale zou wachten op de slotspeeldag. Dan trekt de herfstkampioen op bezoek bij ... Antwerp!

Resterend programma: STVV (t), Antwerp (u)
Moeilijkheidsgraad: 17

RSC Anderlecht (52 punten) – 55 procent
Met nog twee speeldagen te gaan prijkt paars-wit plots in die felbegeerde top-vier. Of het daar binnen een tweetal weken ook nog staat, blijft echter een groot vraagteken. Volgende zondag komt eeuwige rivaal én koploper Club Brugge over de vloer. Als de West-Vlamingen dan hun ongenaakbare zelve zijn, zal Anderlecht toch moeten hopen op een nieuwe misstap van Oostende. De 1-4 in Antwerpen heeft het vertrouwen wel richting het zenit gejaagd.

Resterend programma: Club Brugge (t), STVV (u)
Moeilijkheidsgraad: 16

KV Oostende (49 punten) - 55 procent
Het hoeft niet meer herhaald: KVO schoot zichzelf behoorlijk in de voet tegen Waasland-Beveren. Ok, bij die 0-2 was zeker wat pech gemoeid, want de jongens van Alexander Blessin creëerden voldoende kansen en zagen een doelpunt twijfelachtig afgekeurd worden. Toch lieten alleen al de twee rode kaarten vermoeden dat de daver op het lijf stond. De uitmatch in Beerschot wordt nu cruciaal. Als die gewonnen gaat, krijgt Oostende met Cercle Brugge een 'eenvoudige' thuismatch om het klusje alsnog te klaren.

Resterend programma: Beerschot (u), Cercle (t)
Moeilijkheidsgraad: 24

Zulte Waregem (46 punten) – 5 procent
Francky Dury verkoopt het ongetwijfeld als een belangrijke stap richting Play-Off 2, maar in principe komt zijn elftal zelfs nog in aanmerking voor deelname aan de kampioenenronde. Meer dan mathematica is dat echter niet. In de eerste plaats moet Zulte Waregem zelf zes op zes halen. Daarnaast moet Anderlecht twee keer verliezen én mag Oostende niet meer winnen. Een belangrijke stap naar Play-Off 2 dus!

Resterend programma: Mechelen (u), Gent (t)
Moeilijkheidsgraad: 22

K. Beerschot V.A. (44 punten) – 5 procent
We herhalen het nog maar eens: verlies de Ratten niet uit het oog! Hoewel de 2-1-nederlaag bij Cercle Brugge er waarschijnlijk te veel aan was, blijft Beerschot een kansje behouden. Dat komt voornamelijk dankzij de inhaalwedstrijd die de jongens van 't Kiel nog te wachten staat. Zelfs als die een driepunter oplevert, belooft het nog aartsmoeilijk te worden, al mag Beerschot zich wel meten met KVO in een rechstreeks duel.

Resterend programma: Charleroi (t), Oostende (t), Standard (u)
Moeilijkheidsgraad: 25 (in drie matchen)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie geef jij het voordeel van de twijfel?

(99 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws