Ontevreden Vanhaezebrouck begrijpt er niets van: Dit is geen toeval meer

Ontevreden Vanhaezebrouck begrijpt er niets van: "Dit is geen toeval meer"

04-04-2021 23:30
10

Alweer een teleurstelling voor KAA Gent, dat het tripje richting Luik slecht heeft afgesloten. Het verloor van Standard en verloor zo ook voor de 22e keer dit seizoen. Dat tot grote ergernis van coach Hein Vanhaezebrouck.

"Ons niveau was iets beter dan tegen Cercle Brugge maar je zag die match, dus dan weet je genoeg", citeert Het Nieuwsblad de coach van Gent. "En toch hadden we kunnen winnen. Eigenlijk was het eerste kwartier van de tweede helft onze beste periode van de match. Toen hadden we meerdere kansen om het af te maken. Met de kwaliteit en ervaring in onze groep moet je dat afmaken."

Scoren deed Gent echter niet en het verzuimde ook enkele goede kansen. "Als we een tweede keer scoren, krijgen de jonge spelers van Standard het allicht zeer moeilijk", ging hij verder. "Eigenlijk snap ik niet goed waarom spelers tijdens wedstrijden iets anders moeten doen dan op training. In de wedstrijd zijn ze blijkbaar telkens vergeten hoe ze op training wisten te scoren. Het is ook voor mij onbegrijpelijk. Het is geen toeval meer."

Toch wou Vanhaezebrouck nog met een positieve noot afsluiten. "Maar zij hebben hard gewerkt en ze bleven er ook gewoon in geloven. En uiteindelijk hebben ze zelfs nog de zege afgedwongen. Verdiend zelfs eigenlijk. Chapeau", klonk het.