Cercle Brugge werkt niet mee met stadiondossier Club Brugge: Kan nog jaren duren

Cercle Brugge werkt niet mee met stadiondossier Club Brugge: "Kan nog jaren duren"

02-04-2021 22:00
42

De stadionkwestie in Brugge blijft een bijzonder groot discussiepunt. Club Brugge hoopt al jaren te kunnen verhuizen, maar stuit op tegenstanders. Onder andere Cercle Brugge is een tegenstander en is bijzonder kritisch over het Brugse stadiondossier.

"Het is simpel", begint Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere in Krant van West-Vlaanderen. "Eén ding blijven we herhalen. We gaan niet meewerken aan een tussenoplossing zonder een definitieve eindoplossing voor Cercle", klinkt het.

Een oplossing zou een tijdelijke verhuizing van Cercle naar het nieuwe Jan Breydelstadion zijn. Niet naar de zin van Goemaere. "We gaan niet naar de nieuwe mastodont van Club . Nu doen we dat samen op Jan Breydel in een heel andere context en hebben daar ook gezamenlijk recht op", geeft Goemaere aan.

Nog jaren duren
Cercle Brugge blijft dus gewoon in het huidige Jan Breydelstadion en gelooft dat het dat ook mag blijven doen. "We zijn tot nu toe nog altijd constructief en hopen dat de Blankenbergse Steenweg lukt, maar zolang er daar geen zekerheid is en dat kan nog jaren duren laten ze ons niet wegduwen uit het Jan Breydelstadion", aldus Goemaere.

"We hebben juridisch voldoende zaken in handen om onze rechten te vrijwaren. Als er geen eindoplossing is, blijven we op Jan Breydel. We beseffen dat we het huidig stadion moeten verbouwen én moderniseren, gelet op ons eerder gemaakte renovatieplan van enkele jaren terug", besluit hij.