Cullen is een middenvelder voor KV Kortrijk, niet voor Anderlecht

"Cullen is een middenvelder voor KV Kortrijk, niet voor Anderlecht"

02-04-2021 13:15
12

KV Oostende en Anderlecht zijn de topfavorieten voor het vierde ticket voor Play-Off 1. Dennis van Wijk is overtuigd dat KV Oostende aan het langste eind zal trekken. Hij ziet te weinig kwaliteit bij Anderlecht. 

"Ik denk dat voor KVO zelfs 4 op 9 voldoende kan zijn", benadrukt hij bij Krant Van West-Vlaanderen. "Want Anderlecht zal tegen Antwerp, Club Brugge en STVV toch niet méér punten halen? Daarvoor hebben ze echt te weinig kwaliteit. En dat heeft alles te maken met hun foute aankopen."

"Oké, er is geen geld, maar dat is er bij KVO ook niet en die deden wel gelukte transfers", klinkt het scherp. "Dan moet je creatiever zijn. Dat kan je Kompany wel aanwrijven. Nu maakt hun keeper, Wellenreuther, teveel fouten. Met Sardella en Murillo op rechts achterin en Lawrence en Mychaylychenko op links hebben ze veel te zwakke flankverdedigers, Josh Cullen is een middenvelder voor Kortrijk maar niet voor Anderlecht, Amuzu heeft één goal en één assist, geloof ik… Enzovoort."

Van Wijk vindt dan ook niet dat Anderlecht thuisvoort bij de eerste vier. "Een doorsneeploeg met een goeie spits, dat is het. Veel ploegen zijn gewoon beter. En standvastiger. Ook Oostende. Die eindigen er dan ook boven, denk ik."