Zonder Kompany moeten de Rode Duivels met vier achterin spelen

"Zonder Kompany moeten de Rode Duivels met vier achterin spelen"

31-03-2021 13:45
33

Hoe gaan de Rode Duivels aantreden op het EK? Volgens Nordin Jbari kan Roberto Martinez best zijn systeem nog veranderen. De defensie met drie centrale verdedigers werkt volgens hem niet goed genoeg. 

Jbari ziet dat probleem al langer. "We kunnen het EK niet winnen met die driemansdefensie", verklaart hij aan RTBF"Met Vincent Kompany kon je dat systeem spelen omdat hij dat beheerst en ook zijn ploegmaats aanstuurt. Met Jason Denayer heb je dat niet. Het is een heel goede speler, maar hij kan niet alles tegelijk. Hij kan niet én coachen én zich concentreren op de wedstrijd."

Ook Jan Vertonghen kan een probleem vormen. "Het is een grote speler, maar hij iets minder als toen hij nog titularis was bij Tottenham. Met een driemansdefensie en een middenveld zonder Axel Witsel is de afweer niet top. Zonder Kompany moet je volgens mij teruggrijpen naar een viermansdefensie."

De kans dat Martinez zijn systeem nu nog zou aanpassen is evenwel klein. De Rode Duivels spelen al jaren met drie centrale verdedigers en twee wingbacks. Dat systeem nu veranderen houdt ook risico's in.