'Martinez beseft dat hij deze Gouden generatie aan het uitpersen is'

'Martinez beseft dat hij deze Gouden generatie aan het uitpersen is'

30-03-2021 20:05
7

Dinsdagavond staat de derde en laatste interland van het drieluik voor de WK-kwalificatie op het menu. Met een 4 op 6 zitten de Rode Duivels op schema, maar het gelijkspel in Tsjechië en vooral de manier waarop geeft toch een vreemde kijk op de toekomst.

Chef voetbal van Het Laatste Nieuws, Stephan Keygnaert, gaf in zijn column in Het Laatste Nieuws aandacht aan de reactie van Martinez na het gelijkspel.  'Een 1A-coach appte zaterdagnacht: "De reactie van Martínez zegt alles. Hij is weg na het EK", hiermee opende Keygnaert zijn opiniestuk. 

Volgens Keygnaert beseft Martinez dat deze generatie al veel heeft meegemaakt an toe is aan een prijs. 'Wat Roberto Martínez wél zeer goed beseft, is dat hij deze (gouden) generatie Belgische voetballers tot de laatste druppel aan het uitpersen is... De bondscoach was zaterdag na de wedstrijd wel degelijk ontgoocheld. Niet in mensen, niet in spelers, maar in 'het proces' van de nationale ploeg zoals we die vandaag kennen. En als een eeuwige optimist ontgoocheld is, wil dat wat zeggen', aldus Keyngaert in Het Laatste Nieuws.

De chef van voetbal van Het Laatste Nieuws panikeert echter niet voor het EK. 'Moet na het 1-1-gelijkspel in Tsjechië ineens alles in vraag gesteld? Natuurlijk niet. Maar toch wel wát. Want twee en een halve maand voor het EK hebben de Rode Duivels misschien wel hun slechtste negentig minuten gespeeld sinds de nederlaag tegen Spanje in de debuutmatch van Martínez in september 2016...', aldus Keygnaert.