Courtois is niet akkoord met criticasters: “Dat is dramatiseren”

Courtois is niet akkoord met criticasters: “Dat is dramatiseren”

30-03-2021 07:45
1

De Rode Duivels speelden 1-1 gelijk tegen Tsjechië. Niet het resultaat werd op gehoopt, maar de Tsjechen bleken een stugge tegenstader. Thibaut Courtois relativeert de kritiek.

De criticasters waren hard na Tsjechië: België is geen EK-favoriet meer. “Dat is dramatiseren. Ik vind het een beetje erg mochten er conclusies getrokken worden op basis van één interland. Tsjechië zette goed druk, wij moesten in balbezit makkelijker één linie overslaan, om zo tot kansen te komen. Dat hebben we niet voldoende gedaan. Aanvallend kwam Tsjechië met vijf à zes spelers in de zestien, toch was het verdedigend niet slecht.”

“Op corners was Romelu bijvoorbeeld sterk in de eerste zone”, gaat Courtois verder tegenover Het Laatste Nieuws. “Het was niet onze allerbeste prestatie, dat zeg ik niet, maar het was anderzijds ook niet onze slechtste. Als je elke keer met twee of drie doelpunten verschil wint, dan leer je niks bij. Het was interessant om te zien hoe een team ons in de problemen kan brengen. Nu weten we tenminste wat we beter kunnen doen. Het was nuttig, ook al was 1-1 niet het gewenste resultaat.”

“Je kunt niet keer op keer excelleren. Versta me niet verkeerd, jullie moeten kritisch zijn, dat is logisch. Maar het is niet omdat we minder waren in Tsjechië dat we geen Europees kampioen kunnen worden. Zo werkt het niet. Na Wales las ik: ‘Het was niet formidabel.’ Ik vond het goed en we wonnen, dat volstaat in deze fase. Pas in de zomer op het EK moeten we exceptioneel zijn”, aldus Courtois.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie