Groot nieuws uit Engeland: Agüero na tien jaar weg bij Manchester City

Groot nieuws uit Engeland: Agüero na tien jaar weg bij Manchester City

29-03-2021 21:18 Laatste update: 21:31
12

Groot nieuws uit Engeland: Manchester City neemt na dit seizoen afscheid van Sergio Agüero. De spits vertrekt na tien jaar bij de koploper van de Premier League.

Dat meldt Manchester City maandagavond via de officiële kanalen. De club maakt officieel waar al weken over gespeculeerd werd in de media en spreekt van een 'emotioneel afscheid'. "Sergio's bijdrage voor Manchester City de afgelopen tien jaar kan niet vaak genoeg ter sprake worden gebracht", zegt voorzitter Khaldoon Al Mubarak.

Er komt een standbeeld voor Agüero, zo heeft Man City bekendgemaakt. "Het doet me deugd om bekend te maken dat we een standbeeld van Sergio laten ontwerpen in het Etihad Stadium. Die komt naast de standbeelden te staan van Vincent (Kompany, red.) en David (Silva, red.)", zegt Al Mubarak. "We kijken ernaar uit om Sergio een waardig afscheid te geven aan het einde van dit seizoen."

Agüero maakte 257 doelpunten in 384 wedstrijden voor Manchester City. De goal tegen Queens Park Rangers op 13 mei 2012 was ongetwijfeld een van de belangrijkste goals uit de geschiedenis. Hij bezorgde Man City de landstitel in blessuretijd. Agüero werd vier keer landskampioen in Engeland.