Mata ziet nog gevaar in grote voorsprong Club Brugge: 'Zijn onze eigen vijand'

Mata ziet nog gevaar in grote voorsprong Club Brugge: 'Zijn onze eigen vijand'

29-03-2021 10:00
1

Met zestien punten voorsprong lijkt Club Brugge dit seizoen niet meer in te halen. De titel ligt binnen handbereik, al wil Clinton Mata nog lang niet spreken van een zekere titel.

"Zestien punten? Dat is veel en ook niet veel", geeft hij aan bij Sporza. "Het is veel als je gefocust bent, en het is niet veel als je denkt dat je al kampioen bent. Dan wordt het heel gevaarlijk, want de enige vijand van Club Brugge zijn we zelf", klinkt het.

De strijd om de titel kan ook voor de nodige titelstress zorgen bij enkele jongens. Bij Club Brugge is Mata er om die druk wat te verlichten. "In elke grote club is er altijd druk en stress", weet Mata. "De wil om altijd de beste te zijn en alles te winnen, dat is ook normaal. Dan is het ook belangrijk dat er iemand is die af en toe die stress en druk wat kan verlichten", besluit hij.

Club Brugge kan met partijen tegen KV Kortrijk, RSC Anderlecht en Royal Excel Mouscron de voorsprong op Royal Antwerp voor de start van de Play-Offs nog proberen vergroten. De Antwerpenaren nemen het nog op tegen RSC Anderlecht, Royal Excel Mouscron en KRC Genk.