Topoverleg op komst: 'Vernieuwing Koning Boudewijnstadion voor 200 miljoen euro'

Topoverleg op komst: 'Vernieuwing Koning Boudewijnstadion voor 200 miljoen euro'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 08:00ma 29-03-2021 om 08:00

Het Koning Boudewijnstadion blijft een zorgenkind voor de stad Brussel en de Rode Duivels. Lang werd er gesproken over een nieuw stadion in Brussel, maar dat komt er uiteindelijk niet. Renovatie van het huidige stadion dringt zich dan ook op. Komt er nu toch schot in de zaak?

Volgens Het Laatste Nieuws staat dat alvast op de agenda bij de stad Brussel en binnen de Belgische regering. Binnenkort overlegt Premier Alexander De Croo met het Brusselse stadsbestuur, het Brussels gewest en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dan zal het Koning Boudewijnstadion en een mogelijke renovatie aan bod komen.

Er zijn plannen om het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van 2027 in ons land te laten plaatsvinden en het evenement kan helpen bij een 'nieuw Koning Boudewijnstadion'. Op de vergadering zal een renovatie worden besproken, die tussen de 170 en 200 miljoen euro moet kosten.

Geen victorie
Al betekent een vergadering nog niet dat die renovatie er ook definitief komt. Onder andere het Eurostadion ligt nog vers in de maag en een herhaling van dat scenario willen alle partijen voorkomen. Daarnaast bemoeilijkt de coronacrisis de zaken en is het te delicaat om het al over zware investeringen te hebben in zaken zoals een stadion.

De timing om het stadion te vernieuwen lijkt wel perfect. Niet alleen is er het vrouwen-WK, ook de 200e verjaardag van België speelt een rol. Verschillende nationale monumenten in Brussel krijgen daardoor een opfrisbeurt en ook het Koning Boudewijnstadion lijkt daar nu van te kunnen profiteren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws