Bondscoach is niet tevreden, maar looft wel nog drie Rode Duivels

Bondscoach is niet tevreden, maar looft wel nog drie Rode Duivels

28-03-2021 11:45 Laatste update: 11:48
30

Bondscoach Roberto Martinez was voor één keer niet optimistisch na het gelijkspel tegen Tsjechië. Toch zag de Spanjaard nog drie lichtpuntjes na de 1-1.

"We vonden ons ritme niet", zo geeft Martinez aan bij Het Nieuwsblad. "We hebben niet gecontroleerd zoals we dat kunnen. We moesten veel verdedigen. De Tsjechen waren sterk op de tegenaanval en op stilstaande fasen. Op zich deden we het dan goed maar we verloren te makkelijk de bal als we die hadden. We creëerden wel kansen maar het gelijkspel was juist. Het is belangrijk dat we niet verloren in een wedstrijd waarin het niet echt goed draaide."

Martinez is wel een beetje wijzer geworden voor zijn EK-selectie. "Het was een goede test voor het EK want dit is niet alleen belangrijk voor de WK-voorronde, het gaat ook om de selectie voor het EK. In dat opzicht maakten Denayer en Trossard een goede beurt. Ook de invalbeurt van Foket was sterk."

Tegen Wit-Rusland zal Martinez moeten wisselen. "Het is duidelijk dat we wat frisse elementen nodig hebben. Daarom ga ik voor andere spelers kiezen. Het is nu nog vroeg om te zeggen hoe of wie maar het zal vooral in het offensieve compartiment zijn."