Martinez looft twee Rode Duivels in afwezigheid van Hazard en Witsel

Martinez looft twee Rode Duivels in afwezigheid van Hazard en Witsel

23-03-2021 22:49

Woensdagavond is het de start van een belangrijk drieluik voor de Rode Duivels. Met kwalificatiewedstrijden tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland worden al drie wedstrijden van de acht kwalificatiewedstrijden afgewerkt. Daarbij kan Roberto Martinez geen beroep doen op Axel Witsel en Eden Hazard, maar volgens Martinez staan er dan andere jongens op.

Axel Witsel is een belangrijke pion in het voetbal van bondscoach Roberto Martinez, hij houdt het evenwicht tussen de aanval en de verdediging. Ook de afwezigheid van Eden Hazard zal zich laten voelen, zijn geniale flitsen. Maar toch is Martinez niet bezorgd over het inboeten van kwaliteit. "Hoe moeilijk het is zonder Witsel en Hazard? Je mist zo'n spelers niet graag, maar telkens we zo'n spelers missen zijn er anderen die opstaan om hun verantwoordelijkheid te nemen. Dendoncker is bijvoorbeeld uitstekend bezig, hij is klaar om een stap vooruit te zetten", vertelde Martinez in de persconferentie in aanloop van het duel tegen Wales. Ook Leandro Trossard kreeg lof van zijn bondscoach. "Hij speelt een erg goed seizoen tot dusver. Ook bij de nationale ploeg groeit hij. Het is mooi om te zien hoe hij zo'n stappen zet."

Roberto Martinez is nu al een tijdje bondscoach van onze nationale ploeg en ook hij ziet hoe de groep evolueert. "De progressie die mijn jongens hebben gemaakt sinds mijn komst? We hebben erg ervaren spelers, die de jonge spelers helpen aan de oppervlakte te komen. We hebben een heel goede reeks neergezet, zijn consistent van camp naar camp... Het wordt een uitdaging, deze drie matchen, maar ze zullen ons helpen om een stap vooruit te zetten en om te zien hoe ver we staan met het oog op het EK", aldus Martinez.