Voor veel spelers wordt match tegen België de grootste test uit hun carrière

"Voor veel spelers wordt match tegen België de grootste test uit hun carrière"

24-03-2021 09:00 Laatste update: 15:30

Woensdagavond staan de Rode Duivels lijnrecht tegenover Wales op speeldag één van het WK-kwalificatietornooi. Wales heeft veel respect voor ons land, maar heeft ook absoluut geen schrik van de uitdaging. Gareth Bale en zijn kompanen beginnen dan ook met steile ambities aan de kwalificatiereeks.

Dat komen we althans te weten wanneer we ons oor te luisteren leggen in Wales. Zo had VoetbalPrimeur.be een exclusief gesprek met Mark Pitman en David Collins, twee voetbaljournalisten uit Wales. "België is zonder twijfel de favoriet maar ons land kan rekenen op een uitstekende reputatie tegen de Rode Duivels", vertelt Pitman.

"Wales zal met respect voor het aanwezige spelersmateriaal op het veld staan, maar ook boordevol vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten. Een positieve mentaliteit is ook nodig om iets te halen in Leuven", vervolgt de journalist. Collins, redacteur bij Welsh Football Magazine, sluit zich daar bij aan. "België is de moeilijkste tegenstander in de groep dus elk puntje is mooi meegenomen. Maar de uitstekende reputatie tegen de Rode Duivels geeft ons wel hoop."

De ambities van Wales zijn dan ook duidelijk. "Sinds 1958 zijn we niet meer op een WK geweest, daar moet nu verandering in komen! Het is waarschijnlijk ook de laatste kans voor spelers als Bale, Ramsey en Allen. Makkelijk wordt het niet maar het recente succes in de Nations League en de positieve sfeer in de groep doen wel het beste vermoeden", vervolgt Pitman.

Om dat doel te bereiken kan Wales rekenen op zijn eigen Gouden Generatie. "Onze toppers, zoals onder andere Bale en Allen, zaten op hun piek in 2015-16 maar worden nu aangevuld met jong aanstormend talent. Die mix kan wel iets opleveren", aldus Collins. "Voor die jongere spelers wordt dit wel de moeilijkste test uit hun loopbaan, het wordt dus interessant om te zien hoe ze daar mee omgaan", voegt Pitman daar aan toe.

Een verrassing is dat natuurlijk niet, ons land behoort nog steeds tot de absolute wereldtop. Het respect voor de Rode Duivels is dan ook groot in Wales. "Iedereen hier weet dat ze nummer één zijn op de ranking", vertelt Collins. "De mensen zien ook hoe Martinez een groep wereldtoppers tot één geheel heeft gesmeed. De Belgen zijn nog niet afgeschreven voor tornooiwinst, daar ben ik van overtuigd", besluit Pitman.