Door zijn agressieve, maar faire aanpak was De Laet winnaar van alle duels

"Door zijn agressieve, maar faire aanpak was De Laet winnaar van alle duels"

22-03-2021 22:49
5

Een terugkeer van Ritchie De Laet bij de Rode Duivels zal ook in maart en april geen waarheid worden. Roberto Martinez nam de verdediger van Royal Antwerp FC niet op in zijn selectie voor de komende WK-voorrondewedstrijden. Als het van Gert Verheyen afhing, had dat zomaar wél het geval kunnen zijn.

In de topper tegen Club Brugge (0-2) liet De Laet nogmaals bewonderen waarom hij tot de beste verdedigers van ons land behoort. "Voor de Rode Duivels werd hij niet geselecteerd, maar dat liet Ritchie De Laet niet aan zijn hart komen", zag Verheyen in Sportwereld. "Hij leverde een prestatie af zoals hij dat wekelijks doet. De Laet ging voorop in de strijd, met een voorbeeldige wedstrijdmentaliteit en viel verdedigend op geen enkel foutje te betrappen."

"Hij reageerde prima op infiltrerende mensen, dekte vanuit zijn positie goed door op mensen die tussen de lijnen kwamen en zette prima druk naar de flankspelers van Club", gaat Verheyen wat dieper in op de prestatie van De Laet. "Door zijn agressieve maar faire aanpak kroonde hij zich tot winnaar van al zijn duels. Verdedigen in de zestien deed hij ook uitstekend. Door goed positie te kiezen, slaagde hij erin ballen weg te koppen en de grotere Dost makkelijke kopballen te verhinderen."

Zijn individuele capaciteiten staan dus buiten kijf, maar daarnaast geeft de publiekslieveling ook uitstekend leiding aan zijn achterhoede. "Onder zijn impuls gaf het defensieve blok van Antwerp geen krimp. Achteraf werd Lamkel Zé tot man van de match uitgeroepen. Verdedigen is nochtans ook een kunst. Die 'prijs' had naar een Antwerp-verdediger moeten gaan, en bij uitstek Ritchie De Laet", besluit Verheyen.