VP 11: Antwerp levert grote prestatie, Anderlecht pikt de draad op

VP 11: Antwerp levert grote prestatie, Anderlecht pikt de draad op

22-03-2021 12:30 Laatste update: 14:50
4

In het afgelopen weekend zagen we toch een paar verrassingen in de Jupiler Pro League. Vooral de nederlaag van Club Brugge kwam uit het niets. Zelfs uit zeven wedstrijden konden we nog elf uitblinkers puren. 

Onvrijwillige assist
Bij Antwerp pakte doelman Ortwin De Wolf uit met een assist, al gaf hij ruiterlijk toe dat dat niet zijn bedoeling was. Toch verdient hij een plaats voor zijn clean sheet en zijn gepast optreden bij het (weinige) doelgevaar van Club Brugge.

Wereldgoal op links
Bij OH Leuven had Casper De Norre duidelijk een uitstekende dag, want met een heerlijke volley zorgde hij mee voor een puntje. Op de rechterkant geven we het voordeel aan Daniel Munoz, die het vertrek van Joakim Maehle goed ontvangt bij KRC Genk

Antwerp kon achterin rekenen op een rots in de branding met Ritchie De Laet. Die kopte zowat alles weg uit het strafschopgebied, terwijl ook Club toch wel een resem uitstekende koppers in de rangen heeft. Hij wordt bijgestaan door een andere sterke beer: Senna Miangue van Eupen

Twee op drie van Anderlecht
Anderlecht is sterk vertegenwoordigd op het middenveld, niet in het minst met Adrien Trebel. Wat de Fransman zo lang op de bank deed is na de match tegen Zulte Waregem toch onduidelijk. Ook terug van weggeweest: Aster Vranckx, auteur van een knap doelpunt voor KV Mechelen.

De meest aanvallende man in ons trio is Anouar Ait El Hadj, die zich volop aan het ontwikkelen is bij Anderlecht. Zeker na de uitsluiting van Marcq had hij veel vrijheid en blonk hij uit in mooie passing. Een typische spelmaker voor Anderlecht, al heeft hij natuurlijk nog alles te bewijzen.

KV Oostende door het oog van de naald
KV Oostende moest lang wachten op de 0-1 tegen Moeskroen na een twijfelachtige tussenkomst van de VAR. Op de valreep zorgde Makhtar Gueye voor de verlossing na mistasten van doelman Koffi. Dit kan een héél belangrijke goal worden met het oog op Play-Off 1.

Ook Joao Klauss toonde weer zijn meerwaarde voor Standard en is duidelijk beter dan alle concurrenten. De echte uitblinker van KRC Genk - Standard speelde toch bij de thuisploeg, waar Junya Ito twee hele knappe doelpunten kon maken.