Ik zou niet zeggen dat ik nu de beste Bongonda ben, maar wel de meest mature

"Ik zou niet zeggen dat ik nu de beste Bongonda ben, maar wel de meest mature"

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 17:23do 18-03-2021 om 17:23

Na een lastige start van 2021 is KRC Genk de laatste weken weer boven water gekomen. Niet toevallig gaat die opleving gepaard met betere prestaties van Theo Bongonda, die een belangrijke troefkaart vormt in het aanvalsspel van de Limburgers. In vorm behoort de linkspoot tot het kruim van de Jupiler Pro League.

Op zijn 25e heeft Bongonda ook stilaan de bagage om moeilijkere momenten te overwinnen. Als jonkie bij Celta de Vigo stak hij al veel op. "Ik heb die terugkeer naar België nooit als een stap achteruit gezien", vertelt Bongonda daarover bij Sudpresse. "Ik heb La Liga leren kennen, dat is waar, maar zo wordt een carrière ook gemaakt. Er zijn lastige en aangenamere momenten. Ik ben goed teruggekeerd bij Zulte, nadien bij Genk, en dat is het belangrijkste."

"Je kan altijd nog verbeteren. Ik zou niet zeggen dat ik momenteel de beste Bongonda uit mijn loopbaan ben, maar ik ben zeker de meest mature", klinkt hij overtuigd. "Hier bij Genk heb ik tactisch enorm veel bijgeleerd. Zonder pretentie, maar ik dacht niet dat ik op dat vlak kon vooruitgang boeken bij mijn terugkeer naar België. Ik ben dan ook aangenaam verrast."

Rollercoaster
Met Genk doet Bongonda mee voor de bovenste plaatsen, al kende het elftal nog niet al te veel constante in haar prestaties. "Het is een beetje zoals een rollercoaster", beaamt de aanvaller. "Er zijn erg goede periodes geweest, dan een terugslag en vervolgens opnieuw een opeenvolging van goede resultaten. Op dit moment is de spiraal positief. We moeten die dynamiek vasthouden."

Ook over het tactische plaatje had Bongonda wel wat te zeggen. "We zijn vaak aangetreden in een 3-5-2, nu is het eerder een 4-3-3. Eerlijk gezegd past alles bij mij, ik pas me erg snel aan. Het is een kwestie van gewoonte, het blijft steeds voetbal. Ik moet ook zeggen dat de verstandhouding tussen de aanvallers uitstekend is, zowel op als naast het veld. Dat is in mijn ogen erg belangrijk", besluit de linksvoetige vleugelaanvaller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij Bongonda de beste speler van Genk?

Ja
18%
Nee
82%
(152 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws