Nieuwe kandidaat voor Rode Duivels: Gaat er echt wel van komen

Nieuwe kandidaat voor Rode Duivels: "Gaat er echt wel van komen"

18-03-2021 11:45 Laatste update: 11:47
3

Yorbe Vertessen (20) staat voor zijn doorbraak bij PSV. De jonge Belgische spits stond dit seizoen al drie keer in de basis en mocht vijf keer invallen. Aad de Mos ziet in hem een toekomstige Rode Duivel. 

"Yorbe is zeer talentvol, hij heeft veel toekomst", geeft De Mos aan bij Het Laatste Nieuws. "Hij heeft snelheid en een goeie eerste balaanname. Technisch kan hij bij PSV nu al mee met het niveau van internationals als Denzel Dumfries en Donyell Malen. Hij zal nu steeds meer wedstrijden spelen bij PSV."

De Mos gelooft dat hij enkel zal groeien. "Samen met Mohamed Ihattaren behoort hij tot de grote talenten van PSV", aldus De Mos. "Ik zag hem aan het werk in de Champions League U19, waar hij een goeie indruk naliet. Hij heeft Jong PSV eigenlijk overgeslagen en is meteen bij het eerste elftal terechtgekomen. Dat lukt alleen de meest talentvolle jongens."

Vroeg of laat wordt de nationale ploeg dus een optie. "Zeker weten: hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg van België. Hij is doelgericht en bezit veel technische vaardigheden. Geloof me: een plaats bij de Rode Duivels gaat er echt wel van komen". Bondscoach Roberto Martinez zou zelfs al scouts hebben gestuurd naar Eindhoven.