Dirigent De Bruyne staat in kwartfinales na demonstratie tegen Gladbach

16-03-2021 22:52 Laatste update: 22:51

Manchester City heeft met speels gemak de kwartfinale van de Champions League bereikt. De formatie van Pep Guardiola won, net als in de eerste wedstrijd, overtuigend met 2-0 van Borussia Mönchengladbach.

Ondanks dat Gladbach in ieder geval twee goals moest maken om de kwartfinale te halen, was het City dat vanaf minuut één de aanval koos. Die strategie leverde al redelijk vroeg in de wedstrijd een doelpunt op voor The Citizens. In de twaalfde minuut kreeg Kevin de Bruyne de bal vlak buiten de zestien in de voeten gespeeld door Riyad Mahrez. De Bruyne besloot het van afstand te proberen met zijn chocoladebeen. Dat pakte erg succesvol uit: de Belg schoot de bal verwoestend via de lat in het doel: 1-0.

Na de prachtige treffer van De Bruyne denderde City door. Ruim vijf minuten later was het namelijk wéér raak. Phil Foden zette ploeggenoot Ilkay Gündogan met een geweldige steekbal oog in oog met Gladbach-doelman Yannick Sommer. Gündogan maakte vervolgens koeltjes de 2-0. Gladbach kwam in de eerste helft ook tot een aantal kansjes, maar echt gevraarlijk werd de ploeg van Marco Rose niet.

Beide ploegen ginge uiteindelijk rusten bij een 2-0 stand. Zo was het tweeluik tussen City en Gladbach voor rust eigenlijk al gespeeld. In het tweede bedrijf nam City dan ook flink gas terug. De Engelsen kregen wel nog een aantal mogelijkheden, alleen werden die niet benut. Gladbach werd niet écht gevraarlijk meer, waardoor de wedstrijd richting zijn einde kabbelde.

De wedstrijd tussen City en Gladbach eindigde uiteindelijk ook in 2-0. Daardoor wint de koploper van de Premier League over twee wedstrijden met 4-0 van de Duitsers en is het zeker van de kwartfinale van de Champions League. Vrijdagmiddag staat de loting op het programma.