KRC Genk blikt vooruit op bekerfinale: We blijven stiekem hopen

KRC Genk blikt vooruit op bekerfinale: "We blijven stiekem hopen"

16-03-2021 12:30
7

KRC Genk en Standard mogen naar de Heizel voor de bekerfinale, die eind april wordt gespeeld. Bij KRC Genk hopen ze alvast dat de match met fans wordt gespeeld. 

"Een Koning Boudewijnstadion met twee grote supportersdorpen er rond, dat wordt in de huidige situatie onmogelijk", geeft algemeen directeur Erik Gerits aan bij Het Belang Van Limburg. "Toch blijven we stiekem hopen dat de tribunes van het Koning Boudewijnstadion niet helemaal leeg moeten blijven.”

De finale wordt namelijk een week voor 1 mei gespeeld, de datum waarop nieuwe versoepelingen intreden. "Uiteindelijk zullen wij de spelregels natuurlijk niet kunnen vastleggen. Wat we wel kunnen en zeker willen doen, is binnen die spelregels onze eventuele supporters in het stadion of toch zeker thuis een maximale beleving aanbieden."

Wat die maximale beleving zal inhouden is nog niet duidelijk. "Het is op dit moment nog te vroeg om daar nu al concrete plannen rond te smeden. Maar we gaan al wel aan de slag om verschillende scenario's uit te werken. Want zo'n bekerfinale is een speciale ervaring voor iedereen, zeker ook voor onze supporters. We zijn er fier op dat we dit doel samen hebben kunnen bereiken."