Diaby onder vuur bij RSC Anderlecht: 'Hij maakte werkelijk niets klaar'

Diaby onder vuur bij RSC Anderlecht: 'Hij maakte werkelijk niets klaar'

15-03-2021 08:30
42

De komst van Abdoulay Diaby heeft RSC Anderlecht voorlopig nog geen windeieren gelegd. De Malinees wist nog geen indruk te maken en ook tegen KRC Genk was de spits weer één van de minderen. De kritiek is dan ook niet mals.

Diaby moest voor extra kwaliteit gaan zorgen bij Anderlecht, overtuigen deed hij echter nog niet. In de bekerpartij tegen Genk werd hij ook vroegtijdig naar de kant gehaald. 'Diaby speelde in de schaduw van Nmecha, en dat mocht je letterlijk nemen: bijna elke bal vooruit ging naar de topschutter van Anderlecht', schrijft men bij Het Nieuwsblad.

'Diaby en Anderlecht, het is momenteel nog geen droomhuwelijk', klonk het. De spits kreeg ook slechts een 3 op 10 voor zijn wedstrijd. 'Hij maakte werkelijk niets klaar en werd terecht vervangen', aldus het dagblad.

Ook L'Avenir vond Diaby niet overtuigen en gaf hem een 4 op 10. 'Hij had wel goede ideeën, maar de uitvoering was niet goed. Zat helemaal niet in de wedstrijd.' Volgens Het Laatste Nieuws was hij Diaby de slechtste man op het veld, samen met Kemar Lawrence. Hij kreeg een 4 op 10.