Alderweireld en Spurs verliezen de derby tegen Arsenal, Noord-Londen kleurt rood

Alderweireld en Spurs verliezen de derby tegen Arsenal, Noord-Londen kleurt rood

14-03-2021 19:27 Laatste update: 19:24

Noord-Londen is na deze zondag rood: Arsenal heeft in eigen huis de stadsderby tegen Tottenham Hotspur,waar Alderweireld de volledige wedstrijd speelde, gewonnen. Erik Lamela ging de hele wereld over met een geweldig doelpunt, maar droop in de slotfase af met een rode kaart: The Gunners hadden toen al een voorsprong te pakken en gaven die niet meer uit handen.

Arsenal begon als nummer tien van de Premier League aan de derby, met zeven punten minder dan nummer zeven Tottenham Hotspur, maar de thuisploeg begon voortvarend en raakte na een kwartier spelen de paal. Dat de gasten na een half uur op voorsprong kwamen, kwam dan ook als een verrassing. Lamela kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en bedacht iets geniaals: de Argentijn schoot hem achter zijn standbeen langs in de verre hoek, voorbij de verbouwereerde Bernd Leno.

Arsenal liet zich echter niet imponeren en kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Martin Odegaard: 1-1. Na rust viel het dubbeltje de kant van Mikel Arteta en zijn mannen op. Davinson Sánchez gaf een penalty weg met een wilde tackle op Alexandre Lacazette, die zelf vanaf elf meter de 2-1 aantekende. Een kwartier voor tijd greep Lamela opnieuw de hoofdrol: de doelpuntenmaker had net geel gekregen, zwaaide in duel met Kieran Tierney met zijn arm en kreeg zijn tweede bekeuring.

De tien van Tottenham streden in de extra tijd voor elke meter en kwamen nog gevaarlijk dicht in de buurt van een gelijkmaker. Harry Kane raakte de paal met een vrije trap en de rebound werd voor de lijn weggehaald door Gabriel. Arsenal trok de punten over de streep: de ploeg van Arteta blijft tiende, maar komt op vier punten van José Mourinho en de zijnen. Spurs moet een pas op de plaats maken in de jacht op een plek bij de top-vier, die recht geeft op Champions League-voetbal. Beide teams kunnen overigens nog de Champions League in, als ze dit seizoen de Europa League winnen.