Union kroont zich tot kampioen: voor het eerst sinds 1973 in 1A

13-03-2021 22:33 Laatste update: 22:39
34

Union is terug in Eerste Klasse A! De Brusselse club moest in de derby tegen RWDM winnen om zeker te zijn van de titel en slaagde daar ook in. Het werd 2-1, waardoor Union voor het eerst sinds 1973 weer in Eerste Klasse A mag aantreden.

Union kon zich bij winst verzekeren van de titel en bijbehorende promotie. Het ging dan ook bijzonder snel op zoek naar een doelpunt en dicteerde de wet tegen RWDM. De bezoekers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en deden er alles aan om dat tegendoelpunt te verhinderen, tot enkele stevige tackles toe.

Union was duidelijk de betere ploeg en wist ook voor het eerst te vieren. Na een flater van doelman Sadin kon Union-spits Undav optimaal profiteren. Na vijftien minuten voetballen stond het 1-0. De thuisploeg mocht dromen van een titel, maar deed dat misschien iets teveel. Nog geen minuut na het openingsdoelpunt stond het al opnieuw 1-1.

Alles te herdoen dus voor Union, dat het toch niet gemakkelijk kreeg tegen RWDM. De ploeg van Vincent Euvrard kwam steeds meer aan de bal en de beste kansen waren uiteindelijk zelfs voor RWDM. De doelpunten? Die waren voor Union. Iets na het half uur kon Guillaume François zijn allereerste doelpunt voor Union scoren. Mogelijk ook het belangrijkste doelpunt uit zijn carrière.

RWDM gaf zich niet zomaar gewonnen en begon vol goede moed aan die tweede helft. Het wist ook te scoren, maar zag het doelpunt afgekeurd worden. Toch een flinke waarschuwing voor Union, dat nog lang niet zeker was van de winst.

Het spel ging op en neer, met kansen voor beide zijden. Maar een doelpunt kregen we niet meer te zien. De spanning bleef er wel stevig inzitten tot het laatste fluitsignaal. Daarop kregen we een groot titelfeest, met Union dat zich eindelijk kampioen van 1B mocht noemen.