Nu bij Genk, eerder kampioen met Anderlecht: 'Niet hetzelfde Anderlecht als toen'

Nu bij Genk, eerder kampioen met Anderlecht: 'Niet hetzelfde Anderlecht als toen'

12-03-2021 22:46
7

RSC Anderlecht en KRC Genk staan zondag nog eens tegenover elkaar in het belangrijke bekerduel. Voor John van den Brom altijd een speciale wedstrijd gezien zijn verleden bij paars-wit. Al ziet hij toch grote verschillen met het Anderlecht van toen.

Van den Brom was tussen juni 2012 en april 2014 coach van Anderlecht en won ook de titel met paars-wit. Nu lijkt een titel voor Anderlecht heel ver weg. "Na mijn ontslag ben ik ze wel blijven volgen. Je kan niet anders zeggen dan dat Anderlecht niet meer het Anderlecht is van toen ik er was", citeert Sporza de trainer van Genk.

"Ik kijk nog steeds met veel trots terug op mijn periode bij paars-wit", geeft Van den Brom nog mee. Hij ziet ook dat er toch wat talent rondloopt bij Anderlecht. "Je ziet ook wel bij vlagen dat ze goede spelers hebben. Leeftijd is voor mij geen excuus. Je mag net blij zijn dat ze jong zijn. Dan worden de spelers alleen maar beter", klinkt het.

Van den Brom verloor al twee keer van Anderlecht dit seizoen, maar wil liever geen derde keer verliezen. "Natuurlijk kan je een derde keer verliezen, maar daar ga ik niet vanuit. De laatste wedstrijden van ons waren goed en ik denk dat we de stabiliteit weer gevonden hebben. Ik kijk alleen naar onszelf. We zijn klaar om zondag de strijd aan te gaan", besluit Van den Brom.