Leye krijgt steun van Standard-icoon: Klopp is plots ook geen slechte trainer

Leye krijgt steun van Standard-icoon: "Klopp is plots ook geen slechte trainer"

11-03-2021 23:44
5

Standard kent een moeilijk seizoen in de Jupiler Pro League. Play Off 1 is ver weg en zelfs Play Off 2 is nog geen certitude. Standard kan haar seizoen nog redden door met de Beker van België aan de haal te gaan. Zaterdag staat de halve finale tegen KAS Eupen op het programma. Voor de jongens van coach Mbaye Leye misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar? Guy Hellers onthoudt echter de positieve dingen aan dit seizoen.

De voormalig kapitein van de Rouches merkte enkele positieve zaken op bij de nieuwe trainer van Standard. "Hij heeft alle kwaliteiten om een goeie coach te worden. Je moet nu geen conclusies over hem trekken, want de malaise startte voor hij overnam", zegt Hellers, 17 jaar speler bij de Rouches, in La Dernière Heure. "Neem nu het voorbeeld van Jurgen Klopp: vorig seizoen werd hij verkozen tot beste trainer van de wereld. Dit jaar lukt het niet, maar hij wordt ook niet aanzien als slechte trainer."

"Soms gebeuren er dingen in een kleedkamer die je niet kan uitleggen. Begin dit seizoen liep alles goed bij Standard, met dezelfde spelers. Je moet dus niet alles wegwerpen, de Beker kan hun seizoen nog redden. Als dat lukt moet je een diepgaande analyse maken over wat werkte en wat niet voor je het boek van het seizoen afsluit", laat Hellers weten.