Cobbaut (Anderlecht) had opties: “Ik kon ook naar Club Brugge en KRC Genk”

Cobbaut (Anderlecht) had opties: “Ik kon ook naar Club Brugge en KRC Genk”

11-03-2021 09:28
17

Elias Cobbaut maakte in 2018 de overstap van KV Mechelen naar RSC Anderlecht, maar de verdediger had meerdere opties. Dat laat Cobbaut weten aan Het Laatste Nieuws.

Anderlecht legde zo’n drie miljoen euro op tafel. "In 2018 heb ik voor Anderlecht getekend, toen was er ook belangstelling van Club, Genk en Genoa. Ik heb nog nooit gedacht: 'Verdikke, had ik maar iets anders beslist.' Het waren niet de makkelijkste jaren, maar mocht ik vandaag voor een gelijkaardig dilemma staan, ik zou hetzelfde doen. Ik pas bij Anderlecht, hier kan ik me het beste ontwikkelen. Ik ben gelukkig."

Cobbaut keert net terug van een zware blessure. "Ik heb veel steun gekregen. Van ploegmaats, maar ook van bondscoach Roberto Martínez - hij stuurde een berichtje. Omgekeerd heb ik geprobeerd er te zijn voor het team, door in de vestiaire bijvoorbeeld voor sfeer te zorgen. (lacht) Ook uit eigenbelang: het is fijn aan te sluiten bij een ploeg die bovenin staat. Het was met ups en downs, maar we doen nog mee op twee fronten. In se is er dus nog veel mogelijk."